Thursday, November 24, 2016

Foccacia

Ca toate lipiile ,#foccacia are si ea o istorie straveche , provenind probabil de la etrusci sau de la grecii antici.Este o specialitate din Liguria iar cea mai buna foccacia se produce se pare in Camogli.Foccacia si-a sporit in ultimii ani popularitatea in Marea Britanie si in Statele Unite.In aceste tari pe suprafata lipiilor se fac mici adancituri inainte de coacere, care se stropesc cu ulei de masline si se presara sare iar la urma se infig crengute de #rozmarin .In #Italia foccacia este deseori unsa cu pasta de toamate inainte de a fi coapta.Lipia se poate coace intr-o tava unsa cu grasime.O varianta de foccacia se prepara dintr-un aluat impartit in doua si intins ca aluatul de strudel.In cratita se pune un strat de aluat, se umple cu branza apoi se adauga al doilea strat de aluat si se stropeste cu ulei de masline .Alte variante de foccacia sunt presarate cu felii de #masline sau #alune .
Foccacia

Foccacia

foccacia
Adăugați o legendă

No comments:

Post a Comment

Va multumesc !